duminică, 18 noiembrie 2012

Volumul „S.T.E.P.”, „priză universală” triplu conectată

Cartea mea de „proze-prize universale” S.T.E.P. a luat „Premiul pentru Proză Scurtă din anul 2012” (17 noiembrie, Alba Iulia) acordat de către Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și revista „Discobolul”.
Cu această ocazie îl felicit și pe celălalt premiant, Mihai Pascaru, unul dintre atacanții virtuoși ai genului în literatura românească post-decembristă.
Prin „S.T.E.P” am intenționat să restabilesc, mai întîi, onoarea hermeneuticii în rangul ei suprem, descins din uitatele deja analogia, convenenthia, sympatheia, emulatio și signatura. Totuși miza majoră a fost să des-ființez pentru totdeauna (ontologic vorbind) orice litigiu teritorial adjudecat de către S(finți), T(eroriști), E(pileptici) și P(oeți).
Prezentare carte pe site-ul editurii: http://www.hergbenet.ro/igor-ursenco-s-t-e-p.html
După ce au zăcut în stadiu de manuscris mai mulți ani la rînd, iată că prozele mele scurte au reușit, de la apariția lor editorială, o performanță triplă, după ce au trecut botezul altor două Concursuri ale breslei scriitoricești din România & republica Moldova:
• „Premiul pentru Proză” acordat de Salonul Internaţional de Carte, ediţia XX (2011), Biblioteca Națională a Republicii Moldova;
• „Premiul Special al Juriului” (în manuscris) la Concursul Național de Proză Scurtă „Pavel Dan 2010” (România).
Mai multe texte din volum sunt disponibile la această adresă https://www.facebook.com/pages/STEP-priz%C4%83-universal%C4%83/194590617244639?sk=wall

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu